Zeewier, ook wel eens macroalgen genoemd, zijn plantachtige organismen die in de zee leven. Zeewieren zijn complexer dan je denkt: ze hebben gespecialiseerde weefsels en groeivormen en een ingewikkelde voortplanting. Daarom gaan we met Adventure Diving op ‘Wierenwandeling’. Aansluitend is er een clubduik mogelijk in het Grevelingenmeer.

Lekker en gezond

In de traditionele Oosterse geneeskunde wordt zeewier al duizenden jaren gebruikt bij tal van gezondheidsklachten. Ook staat zeewier er regelmatig op het menu. In Europa begint pas recent de interesse in het eten en het medicinaal gebruik van zeewier toe te nemen.

Alle zeewieren bevatten zeer veel vitaminen en mineralen. Ze hebben bovendien specifieke plantaardige stoffen die de verschillende zeewieren tot een ware medicijnkast maken.

Ga mee op ontdekkingstocht

Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan op zaterdag 27 augustus met ons mee. (Inschrijven kan via de kalender)


Ellen en Guido, twee gidsen gepassioneerd door wieren, vertellen ons wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven.
Een lange wandeling wordt het evenwel niet. Hou rekening met zo’n 400 m. Laarzen of stevige duikschoentjes zijn wel nodig. Als afsluiter van onze ontdekkingsreis door wierenland, laten onze gidsen ons proeven van wier-sushi.

Clubduik in de namiddag

En als we dan toch in Zeeland zijn, kunnen de liefhebbers in de namiddag nog een duikje doen in het Grevelingenmeer, meer bepaald op duikplaats ’t Koepeltje (ook een mooi vertrekpunt voor een strandwandeling). Ook hiervoor inschrijven via de kalender.