2023 is nog maar net uit de startblokken geschoten, maar onze leden weten al welke clubreizen we voor hen in petto hebben dit kalenderjaar. Net als de voorbije jaren streven we ernaar om hier voldoende variatie in te steken en verschillende bestemmingen voor te schotelen.


Egypte – April – Wrakken en Riffen

In het noorden van de Rode Zee vind je naast prachtige en uitgestrekte koraalriffen ook tal van wrakken, waaronder de legendarische oorlogsboot de SS Thistlegorm. Deze oorlogs- en vrachtschepen, waarvan de eerste gezonken zijn in de tweede helft van de 19e eeuw, werken als magneten op het zeeleven.

De door ons geselecteerde cruise, met vertrek en aankomst in Hurghada, biedt je een fantastische mix van mysterieuze wrakken en uitbundig leven op de koraalriffen.
‘Eat, sleep and dive!’, dat is de beste omschrijving van een duikcruise. En zeker op een boot zoals de Sea Serpent Contessa, met alle comfort voor duikers.
Omdat de boot ons – terwijl we eten, slapen of lekker relaxen – naar een volgende duikplaats brengt, kunnen we 3 tot 4 duiken per dag doen. En buiten duiken hoeven we ons niet veel in te spannen: van het duikdek rechtstreeks in het warme water springen of in de zodiac stappen die ons naar de duikplaats brengt


Côte d’Azur – September – Rijk Onderwaterleven

Begin September trekken we op clubreis naar Fréjus aan de Franse Côte d’Azur. Ervaren NELOS duikers kunnen de locatie en duikstekken al kennen van de jaarlijkse zeestages die in het aanpalende dorp Saint-Raphaël georganiseerd wordt, maar ook voor beginnende duikers biedt deze streek voldoende mogelijkheden.

Fréjus is gelegen in het hart van een beschutte baai en heeft het hele jaar door een heerlijk klimaat. De duiklocaties in deze regio van de Côte d’Azur kenmerken zich door de verscheidenheid aan  onderwaterrotsen die een uitloper van de Alpen zijn. De bescherming van de vele schuilplaatsen zorgen voor een rijkdom aan bodemdieren. Dit gecombineerd met het grotere leven aanwezig in het heldere en warme water van de Middellandse Zee maken dat alle duiken er bijzonder aantrekkelijk zijn.
Duiken doen we via de accommodatie van “CIP Port-Fréjus” (Centre International de Plongée). Valérie & Eric baten sinds 1988 dit centrum uit en ze beschikken ondertussen over 3 boten. Wij zullen voor bijna alle duiken gebruik maken van ‘Le Scirys’. Dit is een oude sleepboot van 15 meter lang. Hij is voor driekwart overdekt en bied plaats aan ongeveer 40 duikers


Zeeland – mei – Wemeldinge Weekend

We gebruiken het weekend van 1 mei om naar de Stelhoeve in Wemeldinge te trekken, aan de Oosterschelde, een verlengd weekend dus! Wemeldinge is ideale uitvalsbasis voor een duikweekend, maar is ook geliefd bij fietsers en wandelaars.

Via een trap over de dijk ga je zo direct van de duikschuur op het domein het water in op de duikstek “De Stelhoeve”. Voor de afwisseling doen we natuurlijk ook een aantal andere duikplaatsen aan op ons weekend
We hebben de groepsaccommodatie van het vakantiepark volledig voor ons, die plaats biedt aan maximaal 48 gasten. Eten, napraten en uitrusten tussen de duiken doen we in de comfortabele leefruimte, en het keukenteam van ADD zorgt voor alle maaltijden van vrijdagavond tot maandagochtend. De woonkamer is gezellig ingericht met onder andere een pooltafel, voetbaltafel en een leeshoek