2023 is ondertussen halverwege. We hebben reeds vele clubduiken gehad de eerste 6 maand, maar ook in deel 2 van het jaar gaan we onverminderd door.


Zeeland, altijd wel iets nieuw te ontdekken

De Oosterschelde is een zeearm in de provincie Zeeland, die omgeven wordt door de schiereilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en Noord-Beveland. Sinds de ingebruikname van de Oosterscheldekering in 1986 kan de Oosterschelde volledig van zee worden afgesloten. Maar gelukkig is dat maar zelden tot nooit nodig. Tegenwoordig is de Oosterschelde onder de naam ‘Nationaal Park Oosterschelde’ een nationaal park, het grootste van Nederland…

Het leven in de Oosterschelde is onder water namelijk zeer gevarieerd en uitbundig. Elke periode van het jaar is er wel iets anders te zien. In de Oosterschelde wordt om die reden veel gedoken door duikers vanuit verschillende delen van Europa..

Op hetzelfde elan verder

Binnen onze club hebben we de gewoonte om vaak naar Zeeland te trekken. Dus ook tijdens en na de zomer zal je ons daar vaak vinden. Neem een kijkje op onze kalender en schrijf je in!