Club

DUIKONDERRICHT

Affiliatie

Duikschool Adventure Diving is officieel erkend door de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport (NELOS). Dit impliceert automatisch een erkenning door de Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en Sport (BEFOS), evenals door d e Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS). CMAS is een wereldwijde organisatie van sportduikers die internationaal erkende brevetten aflevert. Andere organisaties op wereldniveau zijn PADI, NAUI, SSI,... Duikschool Adventure Diving organiseert examens volgens het NELOS-brevettensysteem dat goedgekeurd is door CMAS. De brevetten van onze duikers worden dus in elk duikcentrum, waar ook ter wereld, erkend.


Opleiding

Van beginnend tot ervaren duiker kan men stapsgewijs het 1*-, 2*-, 3*- en uiteindelijk AI- (assistent-instructeur) brevet behalen. Voor het behalen van een brevet dient men te slagen in drie examenonderdelen: een theoretisch, een zwembad- en een open-waterexamen. Het brevetniveau bevestigt de ervaring, de kennis en de kunde van de duiker. Vermits er steeds minstens met z’n tweeën gedoken wordt en elk duikkoppel samen minimum 5 sterren moet bezitten, kunnen de minder ervaren duikers toch op een veilige manier duiken. Assistent-instructeurs die zich geroepen voelen om opleiding en omkadering te bieden, kunnen zich bijscholen tot 1*-, 2*- en 3* instructeur.


Iedere week, behalve tijdens de zomermaanden, worden er zwembadtrainingen georganiseerd. Deze trainingen hebben verschillende bedoelingen:

 • Geven van duikinitiatie en watergewenning aan niet-duikers
 • Leren gebruiken van het duikmateriaal
 • Voorbereiding op de zwembadproeven voor het behalen van een brevet
 • Ontwikkelen van fysiek en uithoudingsvermogen.


Een sportduiker neemt een voorraad lucht (of een ander gasmengsel) mee in een fles en wordt daarvan (en van de bijhorende techniek) afhankelijk tijdens zijn duik. Bovendien reageert zijn lichaam anders dan wanneer hij gewoon op het droge zou blijven. Voor zijn eigen veiligheid (en die van zijn mededuikers) is het dus belangrijk dat hij inzicht krijgt in de implicaties van een verblijf onderwater, en dit wordt hem bijgebracht tijdens een reeks van theorielessen.


Uiteindelijk is het hem allemaal te doen om duiken in open water. De beginnende duikers zetten hun eerste stappen onderwater onder begeleiding van onze instructeurs. De instructeurs staan ook in voor het toezicht op de openwaterproeven die dienen afgelegd te worden voor het behalen van een brevet.

ZWEMBADTRAININGEN

Alle trainingen gaan door in zwembad DILKOM te Dilbeek (Beeldhouwkunstlaan - 1700 Dilbeek).


Deze trainingen vinden elke zaterdagavond plaats (behalve tijdens de maanden juli en augustus, en op feestdagen).


Het zwembad is vanaf 19:30u tot 22:00u exclusief voorbehouden voor Adventure Diving. Afspraak rond het begintijdstip in de inkomhal.


De training is opgedeeld in twee blokken:

 • Van 19:30u tot 20:45u
  • Training 2*-duiker
  • Conditietraining
 • Van 20:45u tot 22:00u
  • Initiatielesses voor geïnteresseerde beginnende duikers
  • Opleiding 1*-duiker
  • Technische training


RAAD VAN BESTUUR

voorzitter

Rein Crombez


ondervoorzitter

Dirk Raes

secretaris

Arne Mathys

duikschoolverantw.

Steven Van Heddegem

penningmeester

Michel Boucneau

activiteitencoördinator

Oswald Segers

Barbara Seminck

bestuurder

materiaalmeester

Danny Herreman

Statuten

Huishoudelijk reglement

Privacy verklaring

Documentencentrum

© ADVENTURE DIVING - 2020

webmaster

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren