Club

DUIKONDERRICHT

Affiliatie

Duikschool Adventure Diving is officieel erkend door de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport (NELOS). Dit impliceert automatisch een erkenning door de Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en Sport (BEFOS), evenals door d e Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS). CMAS is een wereldwijde organisatie van sportduikers die internationaal erkende brevetten aflevert. Andere organisaties op wereldniveau zijn PADI, NAUI, SSI,... Duikschool Adventure Diving organiseert examens volgens het NELOS-brevettensysteem dat goedgekeurd is door CMAS. De brevetten van onze duikers worden dus in elk duikcentrum, waar ook ter wereld, erkend.


Opleiding

Van beginnend tot ervaren duiker kan men stapsgewijs het 1*-, 2*-, 3*- en uiteindelijk AI- (assistent-instructeur) brevet behalen. Voor het behalen van een brevet dient men te slagen in drie examenonderdelen: een theoretisch, een zwembad- en een open-waterexamen. Het brevetniveau bevestigt de ervaring, de kennis en de kunde van de duiker. Vermits er steeds minstens met z’n tweeën gedoken wordt en elk duikkoppel samen minimum 5 sterren moet bezitten, kunnen de minder ervaren duikers toch op een veilige manier duiken. Assistent-instructeurs die zich geroepen voelen om opleiding en omkadering te bieden, kunnen zich bijscholen tot 1*-, 2*- en 3* instructeur.


Iedere week, behalve tijdens de zomermaanden, worden er zwembadtrainingen georganiseerd. Deze trainingen hebben verschillende bedoelingen:

 • Geven van duikinitiatie en watergewenning aan niet-duikers
 • Leren gebruiken van het duikmateriaal
 • Voorbereiding op de zwembadproeven voor het behalen van een brevet
 • Ontwikkelen van fysiek en uithoudingsvermogen.


Een sportduiker neemt een voorraad lucht (of een ander gasmengsel) mee in een fles en wordt daarvan (en van de bijhorende techniek) afhankelijk tijdens zijn duik. Bovendien reageert zijn lichaam anders dan wanneer hij gewoon op het droge zou blijven. Voor zijn eigen veiligheid (en die van zijn mededuikers) is het dus belangrijk dat hij inzicht krijgt in de implicaties van een verblijf onderwater, en dit wordt hem bijgebracht tijdens een reeks van theorielessen.


Uiteindelijk is het hem allemaal te doen om duiken in open water. De beginnende duikers zetten hun eerste stappen onderwater onder begeleiding van onze instructeurs. De instructeurs staan ook in voor het toezicht op de openwaterproeven die dienen afgelegd te worden voor het behalen van een brevet.

ZWEMBADTRAININGEN

Alle trainingen gaan door in zwembad DILKOM te Dilbeek (Beeldhouwkunstlaan - 1700 Dilbeek).


Deze trainingen vinden elke zaterdagavond plaats (behalve tijdens de maanden juli en augustus, en op feestdagen).


Het zwembad is vanaf 19:30u tot 22:00u exclusief voorbehouden voor Adventure Diving. Afspraak rond het begintijdstip in de inkomhal.


De training is opgedeeld in twee blokken:

 • Van 19:30u tot 20:45u
  • Training 2*-duiker
  • Conditietraining
 • Van 20:45u tot 22:00u
  • Initiatielesses voor geïnteresseerde beginnende duikers
  • Opleiding 1*-duiker
  • Technische training


VERHUUR DUIKMATERIAAL

Al onze leden kunnen duikmateriaal van onze duikschool huren volgens onderstaand tarief.Dit doe je door een aanvraagformulier in te vullen waarna onze materiaalmeester contact zal opnemen voor verdere afspraken.


OPGELET: Gelieve vóór donderdag middag te reserveren, om op zaterdagavond af te halen.


Tarieven

    - 5€ per stuk, per weekTijdens de zomermaanden juli en augustus:

    - 10€ per stuk, per maand

    - 30€ per set , per maand (trimvest, fles en ontspanner)RAAD VAN BESTUUR

voorzitter

Aagje Bruch

secretaris

Michel Boucneau

penningmeester

Stefan De Hondt


materiaalmeester

Danny Herreman

Ondervoorzitter

Dirk Raes

Communicatie / PR

Lucie

Swaelens Boedt

Dirk Vermeir

duikschool verantwoordelijke

COÖRDINATOREN

Redder/DHV-Coördinator

Piet Merckaert

IT-Coördinator

Arne Mathys

Statuten

Huishoudelijk reglement

Privacy verklaring